ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν είναι αίμα το κόκκινο υγρό που βγαίνει από το ωμό κρέας (Vid)

Δείτε πως εξηγείται στο πιο κάτω βίντεο

Μέχρι σήμερα ήμαστε σίγουροι ότι αυτό το κόκκινο υγρό που βγαίνει από το άψητο κρέας είναι αίμα. Όπως μάθαμε όμως, από το βίντεο του Business Insider το υγρό αυτό σχετίζεται με την κατάψυξη του κρέατος κατά τη μεταφορά. Ουσιαστικά πρόκειται για μια μίξη νερού και μυοσφαιρίνης, της πρωτεΐνης των μυών.

Τα περισσότερα κρέατα αποτελούνται από 5% λίπους, 20% πρωτεΐνης και 75% νερό. όταν παγώνετε το κρέας, το νερό διαστέλλεται και μετατρέπεται σε μικρούς κρυστάλλους πάγου. Οι γωνίες των κρυστάλλων αυτών «τραυματίζουν» τα κύτταρα των μυών. Όταν λοιπόν ο πάγος αυτός αρχίσει να λιώνει, μεταφέρει μαζί του τη μυοσφαιρίνη.

Επίσης η μυοσφαιρίνη περιέχει σίδηρο. Αυτό που δίνει στο κόκκινο κρέας το χρώμα του.

Πηγή: huffingtonpost.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Κρέας  |  Ωμό  |  Αίμα

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X