ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτές είναι οι πέντε τροφές που θα ενισχύσουν την ερωτική σας διάθεση

Το «μενού» του έρωτα

προσθήκη στα αγαπημένα
Γνωρίζετε ότι τρώγοντας καλά ή τρώγοντας τις σωστές τροφές, μπορείτε να κάνετε τη διαφορά στην ερωτική σας ζωή;

Αυτό τονίζουν οι ειδικοί, οι οποίοι εξηγούν ότι η διατροφή μπορεί να επηρεάσει ακόμη και την ερωτική διάθεση. Μάλιστα, υπάρχουν κάποιες τροφές, που περιέχουν συγκεκριμένα συστατικά και βιταμίνες, αυξάνοντας τη λίμπιντο.

Δείτε ποιες είναι αυτές οι αφροδισιακές τροφές:

Μέλι

Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί, από πού προέκυψε ο όρος «μήνας του μέλιτος»; Πριν από αιώνες, οι νεόνυμφοι στην Ευρώπη έπιναν κρασί με μέλι κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα του γάμου για να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους αντοχή. Κι αυτό διότι, το μέλι είναι πλούσια πηγή φρουκτόζης, που προσφέρει στον οργανισμό περισσότερη ενέργεια

Σοκολάτα

Ο θρύλος θέλει τον αυτοκράτορα των Αζτέκων, Montezuma να πίνει καθημερινά 50 ποτήρια σοκολάτας, για καλύτερες ερωτικές επιδόσεις. Συγκεκριμένα, η σοκολάτα περιέχει συστατικά που απελευθερώνουν την ορμόνη σεροτονίνη στον εγκέφαλο, προκαλώντας αισθήματα ευχαρίστησης και χαλάρωσης. Μάλιστα, όταν έχει υψηλή περιεκτικότητα κακάο, θεωρείται ακόμα πιο αποτελεσματική.

Στρείδια

Τα στρείδια – και γενικότερα τα θαλασσινά – έχουν συνδεθεί περισσότερο από κάθε άλλη τροφή με την ερωτική επιθυμία κι ευχαρίστηση. Και όχι τυχαία. Τα μαλάκια αυτά, λοιπόν, μεταξύ άλλων, παράγουν ψευδάργυρο, ένα μέταλλο που ενθαρρύνει την παραγωγή τεστοστερόνης, απαραίτητη για τη διέγερση κι ευχαρίστηση.

Φράουλες και σαμπάνια

Εδώ θα κάνετε μία υπέρβαση, αλλά αξίζει τον κόπο. Κι επιστημονικά αποδεδειγμένα, ο συνδυασμός αυτός, εκτός από γευστικός, είναι και από τους πιο υγιεινούς. Αλλά κι ένας δοκιμασμένος κι εγγυημένος τρόπος για να ενισχύσετε την ερωτική σας επιθυμία.

Αβοκάντο

Αλήθεια, ξέρετε πώς αλλιώς είναι γνωστό το αβοκάντο; Ως το «φρούτο των όρχεων» και μάλλον έχει να κάνει με το σχήμα του. Ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή αφροδισιακά τρόφιμα, ενώ είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β6 και Ε.

 

Πηγή: newsbeast

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X