ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνταγή - Παραδοσιακά μελομακάρονα

Δοκιμάστε τα και εντυπωσιάστε

Αλήθεια, σε ποιον δεν αρέσουν τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων! Έχω δημοσιεύσει ξανά συνταγή για μελομακάρονα, αλλά αυτή είναι η αγαπημένη μου. Για την επιτυχία τους θα πρέπει να προσέξετε κάποιες λεπτομέρειες. Το σιρόπι το φτιάχνουμε πρώτα για να κρυώσει μέχρι να ψηθούν τα μελομακάρονα. Ακόμα, όταν βάλετε τα υλικά για τα μελομακάρονα στο πολυμίξερ χτυπάτε μόνο όσο χρειάζεται για να ενωθούν και όχι περισσότερο.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 30΄
Χρόνος ψησίματος: 23 λεπτά

135 θερμίδες ανά μελομακάρονο

Για 28 μελομακάρονα

Υλικά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
110 ml χυμό πορτοκαλιού
95 ml ηλιέλαιο
45 ml ελαιόλαδο
15 γρ. ζάχαρη άχνη
¼ κουταλάκι αλεσμένα γαρίφαλα
½ κουταλάκι κανέλα αλεσμένη
¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού

Για το σιρόπι
125 ml νερό
200 γρ. ζάχαρη
35 γρ. μέλι
1 κουταλάκι κανέλα αλεσμένη
½ κουταλάκι γαρίφαλα αλεσμένα

Για την επάλειψη
80 γρ. καρύδια αλεσμένα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenasrecipes.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

X
X