ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σολομός με PAUL’S FINEST QUINOA και σαλάτα

Paul’s Finest Quinoa: Η ονομασία «Quinoa» προέρχεται από τη γλώσσα Quechua, την πρωτότυπη γλώσσα των Ίνκας και θεωρείται σήμερα ως η «ιερή τροφή» τους. Σήμερα, το Quinoa θεωρείται ότι είναι ένα «superfood», λόγω της εξαιρετικά υψηλής θρεπτικής αξίας του.
• 100% οργανικό
• Χωρίς γλουτένη
• Μια καλή πηγή πρωτεϊνών υψηλής ποιότητας
• Μια καλή πηγή διαιτητικών ινών
• Υψηλή περιεκτικότητα σε πολυακόρεστα λίπη
• Μια καλή πηγή βιταμινών και ανόργανων συστατικών
• Χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης

ΥΛΙΚΑ
1 φιλέτο σολομού (750γρ.)
1 φλιτζάνι PAUL’S FINEST QUINOA
3 παντζάρια βρασμένα
6 ραπανάκια
1/2 κιλό γαλλικά πατατάκια βρασμένα
9 ντοματίνια μικρά
300γρ. αμπελοφάσουλα
ρίγανη φρέσκια (προαιρετικά)
θυμάρι φρέσκο (προαίρετικά)

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING
1 1/2 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κρεμμύδι χοντροκομμένο
50γρ. μέλι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
λίγο λευκό βαλσαμικό ξίδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε το φιλέτο σε 3 φέτες, το χαράζετε ελαφρά και αλατοπιπερώνετε. Δεν αφαιρείτε το δέρμα. Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζετε τον σολομό να ψηθεί με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω. Αλατοπιπερώνετε ξανά και ψήνετε μέχρι να κάνει μια ωραία κρούστα. Μόλις ροδίσει, γυρίζετε το ψάρι για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Περίπου 10 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος, χαμηλώνετε τη φωτιά, κόβετε τα ντοματίνια, τα ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με τον σολομό και τα αφήνετε να καραμελώσουν.
Στο μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε 2 φλιτζάνια νερό και βάζετε την PAUL’S FINEST QUINOA να βράσει 5-12 λεπτά μέχρι να «πιει» όλο το νερό. Όσο ο σολομός και η PAUL’S FINEST QUINOA ετοιμάζονται, φτιάχνετε και το dressing. Σε ένα μούλτι ρίχνετε όλα τα υλικά της σάλτσας και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα. Κόβετε τα λαχανικά σας και τα ρίχνετε μαζί με την PAUL’S FINEST QUINOA σε ένα μπολ. Τα περιχύνετε με το dressing και ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε σε πιάτα βάζοντας λίγο dressing στο κέντρο του κάθε πιάτου για να πάρει ο σολομός επιπλέον γεύση από τη σάλτσα, πασπαλίζετε με τη φρέσκια ρίγανη και το θυμάρι και μετά βάζετε τη σαλάτα και τα ντοματίνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

X