ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πεντανόστιμη πίτσα με βρώμη MORNFLAKE

Υλικά για τη βάση
400 γρ. πατάτες βρασμένες
200 γρ. gf νιφάδες βρώμης MORNFLAKE αλεσμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
9 κ.σ. γάλα σόγιας
3 κ.γ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
αλατοπίπερο
2 κ.γ. ρίγανη
κόκκινη σάλτσα (ντομάτα βασιλικό)
μανιτάρια φρέσκα, σε φέτες
ντοματίνια, κομμένα στα 2
καλαμπόκι
πιπεριά σε φέτες
σπιτική φυτική παρμεζάνα

Εκτέλεση
Βάζω στο μπλέντερ τις πατάτες και τις κάνω πουρέ. Προσθέτω το λάδι και 4 κ.σ. γάλα και χτυπώ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα μπολ ανακατεύω τη βρώμη MORNFLAKE με τη σκόνη σκόρδου, τη διατροφική μαγιά, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Μεταφέρω τον πουρέ σε ένα μπολ και σιγά σιγά προσθέτω το μείγμα της βρώμης MORNFLAKE. Σταδιακά ρίχνω και το υπόλοιπο γάλα και δουλεύω το μείγμα καλά με τα χέρια μου ώσπου να γίνουν ένα ωραίο ζυμάρι. Αφού το πλάσω σε μπάλα, το αφήνω για 10 λεπτά στην άκρη και κατόπιν το βάζω πάνω σε λαδόκολλα και με τον πλάστη το ανοίγω, δίνοντας του το σχήμα του ταψιού της πίτσας που θα χρησιμοποιήσω. Αυτή η ποσότητα αρκεί για ένα ταψί στρογγυλό ειδικό για πίτσα (αυτό με τις τρύπες). Αν θέλετε χοντρή βάση, χρησιμοποιήστε όλη τη ζύμη. Αν θέλετε λεπτή, θα σας περισσέψει λίγη ζύμη (κάντε ένα μικρό καλτσόνε με αυτήν). Απλώστε τη σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου μισή ώρα. Καλή απόλαυση!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

X
X