ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Παξιμαδάκια με oat bran MORNFLAKE

Πεντανόστιμη συνταγή

ΥΛΙΚΑ

110 γρ. oat bran MORNFLAKE µέτρια αλεσµένη, και επιπλέον για το πασπάλισµα
 110 γρ. αλεύρι
 55 γρ. ανάλατο βούτυρο
 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 Λίγο κρύο νερό

 Για το γλάσο

 1 αυγό
 1 κουταλιά της σούπας γάλα
 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερµαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθµούς. Σε ένα µπολ ανακατεύετε το oat bran MORNFLAKE και το αλεύρι. Προσθέτετε τον βούτυρο και το αλάτι, και τρίβετε µε τα χέρια, ώσπου να σχηµατιστούν ψίχουλα. Κατόπιν, προσθέτετε λίγο-λίγο κρύο νερό, και ζυµώνετε, ώσπου να σχηµατίσει µία µαλακή, αλλά όχι κολλώδης ζύµη. Τοποθετείτε τη ζύµη πάνω σε επιφάνεια την οποία έχετε πασπαλίσει µε το oat bran MORNFLAKE. Ανοίγετε τη ζύµη µε πλάστη σε µέτριου πάχους φύλλο, και κόβετε στρογγυλά κοµµάτια, χρησιµοποιώντας ένα κουπ-πατ ή ένα ποτηράκι σε κατάλληλο µέγεθος. Σε ένα µικρό µπολ ανακατεύετε το αυγό, το γάλα και τη ζάχαρη, ώσπου να σχηµατίσουν ένα γλάσο. Με αυτό το γλάσο περνάτε την επιφάνεια των παξιµαδιών και τα ψήνετε µέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώµα. Αφήνετε τα παξιµαδάκια να κρυώσουν, και τα τοποθετείτε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε µε τυρί ή µαρµελάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση