ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Μηλόπιτα με βρώμη MORNFLAKE

Η συνταγή βήμα-βήμα

ΥΛΙΚΑ
5 μήλα
200 γρ χουρμάδες μουλιασμένους σε νερό για λίγα λεπτά (χωρίς κουκούτσι)
1 γεμάτο κ.γ. κανέλα
150 γρ καρύδια χοντροσπασμένα

Για τη ζύμη
120 γρ ελαιόλαδο
60 γρ λάδι καρύδας
170 γρ μέλι
200γρ. αλεύρι βρώμης MORNFLAKE
150 αλεύρι ολικής
150 γρ κίτρινο αλεύρι για ζυμωτό ψωμί
2 κ.γ baking powder
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε νερό και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
2. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε από τη χοντρή μεριά του τρίφτη. Τα στίβουμε καλά με τα χέρια να φύγουν τα περιττά υγρά. Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
3. Λιώνουμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ και τους προσθέτουμε στα μήλα. Προσθέτουμε την κανέλα κα τα καρύδια. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι.
4. Σε ένα άλλο μπολ τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας, το μέλι, τα αλεύρια, τη βανίλια, το baking και το ξύσμα. Στην αρχή ανακατεύουμε με πιρούνι και μετά με το χέρι. Θέλουμε μια “ψιχουλιαστή” ζύμη που να θυμίζει σφολιάτα.
5. Λαδώνουμε τον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενη βάση καθώς και γύρω – γύρω το στεφάνι με ελαιόλαδο. Στρώνουμε τα 2/3 της ζύμης στη βάση. Το πατάμε με τα χέρια μας. Συνεχίζουμε με τα μήλα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη ζύμη, την οποία τοποθετούμε τριφτά.
6. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά.

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση