ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δροσιά τον Αύγουστο στη ζεστή Λευκωσία

Κήποι και αυλές για δείπνο που μπορείς να βρεις λίγη δροσιά

Οι δρόμοι καυτοί, η θερμοκρασία υψηλή και στην Λευκωσία αναζητάς δροσιά. Κήποι και αυλές για δείπνο που μπορείς να βρεις λίγη δροσιά και μένουν ανοιχτά όλο τον Αύγουστο ακόμα και στην άδεια πρωτεύουσα…

Για κυπριακούς μεζέδες 
ESOBGA 
Αγάθωνος 4, Λευκωσία 
Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων του English School στεγάζεται σε μια εξαιρετική τοποθεσία, στην αρχή του πάρκου Αγίου Δημητρίου. Ο κυριότερος λόγος για να τον επισκεφθείς είναι το γευστικότατο χοιρινό σουβλάκι του, από τα καλύτερα της πόλης.  Σερβίρεται μαζί με κυπριακούς μεζέδες: σαλάτα, χαλούμι, αγρέλια με αβγά, κυπριακό λουκάνικο, μαριναρισμένο κοτόπουλο σουβλάκι και κρέας στα κάρβουνα. Ο χώρος εσωτερικά είναι τυπικός χωρίς κάτι ιδιαίτερο, το καλοκαίρι όμως είναι χάρμα ιδεάστε στη μεγάλη του αυλή, περιτριγυρισμένη από πεύκα. Αγαπά τις θεματικές εκδηλώσεις.

Αιγαίον 
Έκτορος 40, παλιά Λευκωσία
Από τις καλύτερες ταβέρνες της Λευκωσίας. Ολόφρεσκο και εύγευστο φαγητό με ελληνικές και κυπριακές γεύσεις, άψογη εξυπηρέτηση, ικανοποιητική λίστα κρασιών. Μια γευστική εμπειρία με σωστά ψημένα κρεατικά, σ’ ένα παραδοσιακό κυπριακό σπίτι, με καλόγουστη εσωτερική αυλή για τους θερινούς μήνες. Μικρές αποστάσεις στα τραπέζια και τσιμπημένες τιμές.

Πλάκα 
Πλατεία Αρχ. Μακαρίου Γ’  6-8, Έγκωμη, Λευκωσία
Παραδοσιακή, διάσημη ταβέρνα από το 1969, είναι καλό μέρος για να δοκιμάσετε την κυπριακή κουζίνα και τους μεζέδες της, που κατά καιρούς ανανεώνονται. Με προσεγμένη ποιότητα υλικών, σε μια ήσυχη γειτονιά, με όμορφη αυλή, καλές τιμές, φιλική και γρήγορη εξυπηρέτηση και δικό της χώρο στάθμευσης. Κάθε Σάββατο ζωντανή μουσική με το σχήμα Ρε Μινόρε. Τραπεζάκια έξω στην πλατεία το καλοκαίρι

Το Άναμμα   
Λήδρας 89, παλιά Λευκωσία
New age ταβέρνα με ξυλόφουρνο, στη θέση που κάποτε ήταν το Chopsticks. Εύγεστα κυρίως πιάτα και προσεγμένα ορεκτικά. Δοκίμασε σίγουρα τον κρητικό ντάκο με κριθαροκούλουρο, οπωσδήποτε το κατσικάκι με πατάτες και γραβιέρα Νάξου, το γιαουρτλού, τα αρνίσια παϊδάκια και τη μαριναρισμένη μπριζόλα. Όμορφα στρωμένα τραπεζάκια με λευκές καρέκλες και ευγενική εξυπηρέτηση σε ένα ωραίο περιβάλλον. Διαθέτει και αυλή!  

Δείτε και τις υπόλοιπες υπόλοιπες επιλογές στο Wiz Urban Guide

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

X