ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Βραβεία ποιότητας «Γαστρονόμος»: Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές (pic)

Τα κυπριακά προϊόντα είχαν την τιμητική τους

Τρώγοντας έρχεται η όρεξη… και κάπως έτσι για 4η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στην Πύλη Αμμοχώστου, στη Λευκωσία τα βραβεία ποιότητας του Γαστρονόμου Κύπρου.


Φέτος διαγωνίστηκαν σε μια βραδιά γεμάτη με γεύσεις και αρώματα, εκλεκτής ποιότητας προϊόντα και μοναδικά σε δέκα κατηγορίες: Παραδοσιακό Προϊόν, Χαλλούμι, Εξαιρετικής Ποιότητας, Ποτό, Ετικέτας και Συσκευασίας, Καινοτομίας, Εξαγωγών, Εστιατόριο, Τιμής Ένεκεν, ενώ θεσμοθετήθηκε κι ένα νέο βραβείο, με τίτλο «Ευρείας Κατανάλωσης», που θα δίνεται με κριτήριο της αξιοποίηση της τοπικής παραγωγής και τον συνδυασμό καινοτομίας και εξωστρέφειας.


Αξιοσημείωτο είναι ότι τα φετινά προϊόντα επελέγησαν με τη διαδικασία της τυφλής γευσιγνωσίας από επιτροπή που απαρτιζόταν από δημοσιογράφους, σεφ, εμπόρους, σομελιέ, ειδικούς επιστήμονες και συνεργάτες του «Γ».

 

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο Υπουργός Εσωτερικών που τόνισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει μια νέα Κύπρος εάν δεν στραφούμε στη γνησιότητα, την ποιότητα, πίσω στις ρίζες μας. Και για αυτό πιστεύω ότι αυτός ο θεσμός προσφέρει σημαντικό έργο στην Κύπρο»


Οι νικητές:


Βραβείο Παραδοσιακού Προϊόντος 
Λούντζα Καυκαλιάς

Βραβείο Χαλλουμιού
 
Παραδοσιακά προϊόντα Κατσουρά

Βραβείο Ετικέτας & Συσκευασίας
 
Αγια Σκέπη bio, της θεραπευτικής κοινότητας Αγίας Σκέπης

Βραβείο Καινοτομίας
 
Παγωτό Fat Free με στέβια PAPAFiLiPOU

Βραβείο Ευρείας Κατανάλωσης
 
Μπίρα ΚΕΟ 

Βραβείο Εξαγωγών
 
Χαραλαμπίδης Κρίστης, χαλλούμι 

Βραβείο Ποτού
 
Μωροκανέλλα Άης Αμπέλης

Βραβείο Ποτού 
Βαμβακάδα Τσιάκκας

Βραβείο Εστιατορίου 
Μαγεία Λαζανιά

Βραβείο Εξαιρετικής Ποιότητας
 
Μέλι Dominique

Τιμητικό Βραβείο
 
Κοινότητα Αγρού


Κύριος χορηγός των Βραβείων Ποιότητας Γαστρονόμος 2017 είναι η Τράπεζα Κύπρου, υποστηρικτής Κυπρίων Παραγωγών οι υπεραγορές Σκλαβενίτης, υποστηρικτής Πολιτισμού ο ΟΠΑΠ, υποστηρικτής βραβείου Εστιατορίου η Ζιβανία ΛΟΕΛ και υποστηρικτής κυπριακού τουρισμού η Cobalt.

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

X