ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Χάμιλτον: «Ο Μικ Σουμάχερ θα τρέξει 100% στη Formula 1»

Υποστήριξε ότι ο νεαρός είναι μεγάλο ταλέντο και μοιάζει στον πατέρα του

Ο 19χρονος Μικ Σουμάχερ κατέκτησε την προηγούμενη εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Formula 3, ωστόσο δεν είναι ακόμη βέβαιο, αν θα τον δούμε κάποια στιγμή και στη Formula 1. Ο Λιούις Χάμιλτον πάντως είναι πεπεισμένος, ότι αυτό θα συμβεί αργά ή γρήγορα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο οδηγός της Mercedes, «θα υπάρξει 100% και πάλι ένας Σουμάχερ στη Formula 1.

Aπό τη μία πλευρά λόγω του ονόματος, αλλά και από την άλλη επειδή έχει πετύχει εξαιρετικές επιδόσεις. Εχει πολύ ταλέντο, όπως ο πατέρας του, όπως ο Κέκε και ο Νίκο». Ο Χάμιλτον συγκρίνει λοιπόν την περίπτωση Σουμάχερ με την οικογένεια Ρόσμπεργκ, όπου πατέρας και γιος κατάφεραν να αναδειχθούν παγκόσμιοι πρωταθλητές της Formula 1.

O Bρετανός γνωρίζει καλά τον Μικ Σουμάχερ, επειδή ο νεαρός φιλοξενείται συχνά τα Σαββατοκύριακα των αγώνων από τη Mercedes και έχει εντυπωσιαστεί από το ταλέντο και τον εξαιρετικό χαρακτήρα του. Πιστεύει μάλιστα, ότι το διάσημο όνομά του δεν αποτελεί βάρος, αλλά πλεονέκτημα, αφού «αν είχα κι εγώ ένα παιδί και δεν ήταν τόσο καλό, θα μπορούσε να φτάσει λόγω ονόματος στη Formula 1».

Παρόμοιας άποψης με τον Χάμιλτον είναι και ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός διαβλέπει επίσης «πολύ ταλέντο» στον Μικ Σουμάχερ, προειδοποιεί ωστόσο να μην τον πιέζουν υπερβολικά. Ο Αλόνσο θεωρεί ευλογία για τη Formula 1 το όνομα Σουμάχερ και τονίζει, ότι «θα ήταν καλό για το άθλημα, αν επέστρεφε το όνομα Σουμάχερ στη Formula 1. Θα δούμε, τι θα φέρει το μέλλον. Ο χρόνος θα αποφασίσει».

Να σημειώσουμε, ότι στην ιστορία της Formula 1 είχαμε δύο περιπτώσεις, όπου αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές πατέρας και γιος. Πρόκειται για τους Γκράχαμ και Ντέιμον Χιλ και Κέκε και Νίκο Ρόσμπεργκ. Θα υπάρξει κάτι ανάλογο και με τους Μίκαελ και Μικ Σουμάχερ;

Πηγή: gazzetta.gr

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

2019 TEST CHAMPION – TURANZA T005

2019 TEST CHAMPION – TURANZA T005

Η Bridgestone πήρε την πρώτη θέση, χάρη στις καλύτερες επιδόσεις σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα
Προωθητική Ενέργεια
 |  AUTO
Νέο Citroen C5 Aircross Comfort Class SUV

Νέο Citroen C5 Aircross Comfort Class SUV

Μεγάλοι χώροι, άνεση και πολυχρηστικότητα εσωτερικών χώρων για το μοντέλο του Γάλλου κατασκευαστή.
 |  AUTO
X