ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Tζόντι Σέκτερ: «Πολύ υπερτιμημένος οδηγός ο Αλόνσο»

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 θεωρεί, ότι ο Αλόνσο δεν διαθέτει κατά κανένα τρόπο την κλάση του Μίκαελ Σουμάχερ και υποστηρίζει, ότι υστερεί σε ομαδικότητα.

Δηλώσεις για τον Φερνάντο Αλόνσο, που θα συζητηθούν, έκανε ο Τζόντι Σέκτερ στο BBC. Ο Σέκτερ, που ανακηρύχθηκε το 1979 με τη Ferrari Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, παραδέχθηκε, ότι o Iσπανός είχε πολλές ατυχίες και ταλαιπωρήθηκε με μέτρια μονοθέσια, «ωστόσο ένα από τα προβλήματά του είναι, ότι δείχνει να εκνευρίζεται με τις ομάδες και το περιβάλλον του. Ετσι δεν κερδίζεις τίτλους».

Σύμφωνα με τον Νοτιοαφρικανό, μετά από τον οποίο πέρασαν πάνω από 20 χρόνια μέχρι να κατακτήσει πάλι με τον Σουμάχερ η Ferrari το παγκόσμιο πρωτάθλημα, ένας πιλότος οφείλει να συνεργάζεται στενά με την ομάδα του και να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο αντί να προκαλεί διαμάχες και διχόνοιες. Γι αυτό χαρακτηρίζει ο Σέκτερ τον Αλόνσο ως «έναν από τους καλύτερους εν ενεργεία οδηγούς, όχι όμως και τον καλύτερο». Επίσης δεν πιστεύει σε καμία περίπτωση, ότι ο Ισπανός είναι ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών στην ιστορία της Formula 1.

Αντίθετα, ο Φελίπε Μάσα υποστήριξε, ότι από άποψης ταλέντου βρίσκονται ο Αλόνσο και ο Μίκαελ Σουμάχερ στο ίδιο επίπεδο, κάτι που απέρριψε ωστόσο ορθά κοφτά ο Σέκτερ λέγοντας τα εξής: «Απολύτως όχι. Ο Αλόνσο δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το μήνυμα του πρώην οδηγού και νυν σχολιαστή της Formula 1, Μάρτιν Μπραντλ, που ανέφερε ότι θα του λείψουν «ο φλογερός χαρακτήρας και η απίστευτη ταχύτητα» του 37χρονου Ισπανού, μίλησε όμως και για «αναξιοποίητη δυναμική». Σύμφωνα με τον Βρετανό, ο Αλόνσο χρειαζόταν κάποιο δυνατό χέρι, για τον συγκρατεί σε δύσκολες καταστάσεις, ώστε να μη γίνει αντιπαθητικός στις μεγάλες ομάδες. «Δεν γνωρίζω όμως, αν υπάρχει ένα τέτοιο άτομο», συμπλήρωσε ο Μπραντλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Η Alfa Romeo επέστρεψε στη F1

Η Alfa Romeo επέστρεψε στη F1

Η ιταλική εταιρεία θα συμμετέχει από φέτος αποκλειστικά με το όνομά της, αλλά το εργοστάσιό της θα παραμείνει στο Χίνβιλ ...
 |  AUTO
X