ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Tρομερή αντεπίθεση o Λορένθο στους τελευταίους έξι αγώνες

Ο αναβάτης της Ducati έχει κερδίσει τους περισσότερους βαθμούς από όλους τους αντιπάλους του στα τελευταία έξι Γκραν Πρι, ωστόσο ο Μάρκεθ είναι πολύ σταθερός

O Χόρχε Λορένθο έχει κάθε λόγο να λυπάται για τους πολλούς πεταμένους βαθμούς στην αρχή της εφετινής σεζόν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε ίσως να κοντράρει τον Μάρκεθ για το πρωτάθλημα του MotoGP. Ο αναβάτης της Ducati βρίσκεται από την άνοιξη και μετά σε συνεχή ανοδική πορεία, απέχει όμως 71 βαθμούς από τον Μάρκεθ, που εμφανίζεται σταθερός και δεν ρισκάρει υπερβολικά πλησιάζοντας ολοένα και περισσότερο στην κατάκτηση του εφετινού πρωταθλήματος.

Ο Λορένθο βρισκόταν μετά το Λε Μαν μόλις στην 14η θέση της βαθμολογίας και τώρα μετά το Σπίλμπεργκ είναι ήδη τρίτος. Ο Ισπανός έχει μαζέψει μετά την πρώτη του νίκη με τη Ducati στο Μουτζέλο 114 βαθμούς, δηλαδή περισσότερους από κάθε άλλον ανταγωνιστή του. Ο Μάρκεθ πήρε στο ίδιο διάστημα 106 βαθμούς, ο Ρόσι 86 και ο Ντοβιτσιόζο 83.

Κάνει λοιπόν όνειρα για τον τίτλο; Εδώ κρατάει ο Λορένθο μικρό καλάθι εξαιτίας της σταθερότητας του Μάρκεθ, για τον οποίο λέει τα εξής: «είναι πάντα μπροστά. Όποτε δεν νικά, τότε είναι δεύτερος. Γι αυτό είναι δύσκολο, να τον φτάσω στη γενική βαθμολογία. Όμως δεν είναι αυτός ο πραγματικός μας στόχος. Αν έχουμε τύχη και μπορέσουμε να καλύψουμε κάποιους βαθμούς, τότε θα μπορούσαμε ίσως να παλέψουμε μαζί του στο τέλος της σεζόν. Όμως αυτό είναι πολύ δύσκολο. Μάλλον θα παλέψω για τη δεύτερη θέση. Ο Βαλεντίνο δεν είναι πολύ μπροστά και εγώ βρίσκομαι πλέον έναν βαθμό μπροστά από τον Αντρέα».

Ο ρεαλισμός του Λορένθο βασίζεται στις εφετινές επιδόσεις του Μάρκεθ. Ο αναβάτης της Honda δεν τερμάτισε στην Αργεντινή και στο Μουτζέλο, όπου όμως ολοκλήρωσε τον αγώνα ήταν πάντα πρώτος ή δεύτερος με εξαίρεση την Τσεχία, όπου τερμάτισε τρίτος. Οι 59 βαθμοί του διαφορά από τον δεύτερο Ρόσι λειτουργούν βεβαίως σαν…ηρεμιστικό για τον ίδιο, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του: «φυσικά είμαι ευχαριστημένος, που έχω αυτό το πλεονέκτημα. Θα έρθουν και πίστες, οι οποίες ταιριάζουν περισσότερο στο οδηγικό μου στυλ. Εκεί θέλω να επιτεθώ και να πάρω 25 βαθμούς».

«Ξεκινώ κάθε Σαββατοκύριακο με στόχο να νικήσω. Σε μερικές πίστες είναι οι Ducati πολύ δυνατές, όμως θα έρθουν και άλλες, όπως το Αραγκόν και το Φίλιπ Άιλαντ. Δεν σημειώνω στο ημερολόγιο, πού πρέπει να κάνω επίθεση. Μπορώ να προσεγγίζω χαλαρά τις Κυριακές, επειδή έχω ένα σημαντικό προβάδισμα», συμπλήρωσε ο Μάρκεθ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Η Alfa Romeo επέστρεψε στη F1

Η Alfa Romeo επέστρεψε στη F1

Η ιταλική εταιρεία θα συμμετέχει από φέτος αποκλειστικά με το όνομά της, αλλά το εργοστάσιό της θα παραμείνει στο Χίνβιλ ...
 |  AUTO
X