ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Τι μέλλει γενέσθαι με τους Wankel κινητήρες της Mazda;

Μπορεί η ιαπωνική φίρμα να δίνει έμφαση στα ηλεκτρικά οχήματα, όμως δεν αποκλείει την επιστροφή του θρυλικού περιστροφικού κινητήρα

Οι περιστροφικοί κινητήρες (Wankel) είναι απόλυτα συνυφασμένοι με την Mazda και ειδικά στη χώρα μας έτυχαν εξαιρετικής δημοφιλίας τόσο με το RX-7, όσο κυρίως με το RX-8. Από το 2012 όμως που σταμάτησε η παραγωγή του RX-8, η Mazda παραμένει χωρίς μοντέλο με περιστροφικό κινητήρα στην γκάμα της, ενώ στη χώρα μας πάει καιρός από τότε που είδαμε να πωλείται κάποιο νέο μοντέλο της, λόγω της γνωστής ιστορίας με το κλείσιμο της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις των ανθρώπων της ιαπωνικής φίρμας και πιο συγκεκριμένα του αντιπρόεδρου της Mazda στον τομέα των επικοινωνιών στην Ευρώπη, Wojciech Halarewicz, δεν θα πρέπει να αποκλείουμε την επανεμφάνιση ενός σπορ μοντέλου με Wankel κινητήρα, παρά το γεγονός ότι οι Ιάπωνες εστιάζουν και αυτοί στα ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία αποτελούν το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Γνωρίζουμε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι σημαντικά από το 2020 έως το 2025, αλλά αυτά δεν είναι η απάντηση για όλα. Οι μηχανές εσωτερικής καύσης θα συνεχίσουν να παίζουν ρόλο και αν με ρωτούσατε αν θέλω ένα σπορ αυτοκίνητο στην κορυφή της γκάμας με περιστροφικό κινητήρα, θα έλεγα ναι ότι θα ήθελα πολύ να έχω ένα. Πολλοί από τους συναδέλφους μου επίσης. Επομένως, το θέμα είναι να διατηρήσουμε την αύξηση των πωλήσεων και τότε θα διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε στο μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Halarewicz.

Πηγή: gazzetta.gr

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Η Alfa Romeo επέστρεψε στη F1

Η Alfa Romeo επέστρεψε στη F1

Η ιταλική εταιρεία θα συμμετέχει από φέτος αποκλειστικά με το όνομά της, αλλά το εργοστάσιό της θα παραμείνει στο Χίνβιλ ...
 |  AUTO
X