ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ποιος οδηγός έμοιαζε περισσότερο στον Σουμάχερ;

Ο Πατ Σίμοντς έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τον Αλόνσο και τον Σένα. Τώρα αποκάλυψε, ποιος οδηγός ήταν εκείνος που έμοιαζε κατά την άποψή του περισσότερο με τον Σούμι

Ο Πατ Σίμοντς έχει γράψει τη δική του ιστορία στη Formula 1. Ο 65χρονος ξεκίνησε να εργάζεται από τις αρχές της δεκαετίας του 80 στη Formula 1, όπου παρέμεινε ενεργός έως το 2016 με τα χρώματα της Williams. Όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκε ο Βρετανός μηχανικός με μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως για παράδειγμα ο Φερνάντο Αλόνσο, ο Άιρτον Σένα και ο Μίκαελ Σουμάχερ.

Σε συνέντευξή του στο F1 Racing μίλησε ο Σίμοντς για την εποχή της συνεργασίας του με τον Σούμι τη δεκαετία του 90 στη Benetton και αποκάλυψε, ποιος άλλος οδηγός έμοιαζε κατά την άποψή του περισσότερο με τον Γερμανό, όσον αφορά στη νοοτροπία και στον τρόπο προσέγγισης του αθλήματος.

Η απάντησή του εκπλήσσει, καθώς ο Σίμοντς υποστήριξε ότι «αυτός, που υιοθέτησε περισσότερα στοιχεία από τον Μίκαελ, ήταν ο Μαρκ Γουέμπερ. Μαρκ και Μίκαελ ήταν, όσον αφορά στη νοοτροπία τους, απίστευτα όμοιοι. Ο Μαρκ ήταν φανατικός της φυσικής κατάστασης». Να σημειώσουμε, ότι ο 65χρονος Βρετανός υπήρξε προσωπικός μηχανικός του Σουμάχερ στη Benetton και αργότερα είχε συνεργαστεί στην ίδια ομάδα με τον Γουέμπερ ως δοκιμαστή πιλότο. Σύμφωνα με τον Σίμοντς, ο Γουέμπερ ασχολιόταν ακόμη και με την παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ είχε την ικανότητα, να λειτουργεί ομαδικά. Γι αυτό και θυμίζει στον Σίμοντς περισσότερο από κάθε άλλον οδηγό τον Μίκαελ Σουμάχερ.

Στο ερώτημα, πόσο όμοιος είναι ο Φέτελ με τον Σούμι, δεν θέλησε να απαντήσει ο Σίμοντς, λέγοντας ότι «δεν έχω δουλέψει ποτέ μαζί με τον Σεμπάστιαν». Τόνισε επίσης, ότι είναι δύσκολο να κάνει μία τέτοια εκτίμηση, αν και ως εξωτερικός παρατηρητής έχει την αίσθηση, ότι ο Φέτελ μοιάζει όντως περισσότερο «από τη σημερινή ομάδα των οδηγών» στον επτά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1.

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
F1

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X