ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ποινή στον Οζιέ

Το προβάδισμα του Σεμπαστιάν Οζιέ στη βαθμολογία του WRC μειώθηκε κατά 5 βαθμούς, ήτοι ο Γάλλος έχει 4 αντί για 9 βαθμούς

Στην τελευταία διαδρομή, ο οδηγός της Volswagen δέχτηκε ποινή 10’’ από τους αγωνοδίκες, αφού διέσχισε λάθος δύο διαδοχικές στροφές και κρίθηκε πως παραβίασε το Road Book και απέκτησε ένα παράτυπο προβάδισμα.

Ο δεύτερος χρόνος που σημείωσε ο Λεμπ στην ειδική του χάρισε 4 βαθμούς. Η ποινή στον Οζιέ έφερε τον Τιερί Νεβίλ στην πέμπτη θέση της ειδικής, με αποτέλεσμα ο Βέλγος από τη δεύτερη θέση να κερδίσει έναν επιπλέον βαθμό. Ένας ακόμα βαθμός δόθηκε και στους Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, Αντρέας Μίκελσεν και Σεμπαστιάν Λεμπ.

Η M-Sport άσκησε έφεση στην απόφαση των αγωνοδικών, και ο Οζιέ είπε: «Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι συνέβη, διότι δεν ήταν επουδενί εσκεμμένο. Πριν την Ειδική, εγώ ήμουν που ζήτησα διευκρινίσεις σχετικά με τις επιπτώσεις αν ακουμπούσε κανείς τη μπαριέρα στο σημείο αυτό.

«Πάντοτε είμαι ο πρώτος που προσπαθεί να αγωνιστεί με ίσους όρους και ήθελα να υπήρχε μια ξεκάθαρη εξήγηση γι’ αυτό το θέμα. Είπα στον Ζουλιέν (σ.σ.: Ινγκρασιά, συνοδηγό του) να εισηγηθούμε στους οργανωτές να βάλουν νερό στις μπαριέρες [για να γίνουν βαρύτερες]. Εύχομαι να είχα κάνει κάτι τέτοιο.

Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να αποδείξουμε από τα δεδομένα της τηλεμετρίας ότι δεν κερδίσαμε πολύ χρόνο από αυτό - είναι μάλλον ένα ή το πολύ δύο δέκατα του δευτερολέπτου. Για μένα, αυτή η ποινή 10 δευτερολέπτων δεν είναι σε καμία περίπτωση αντιπροσωπευτική αυτού που συνέβη», κατέληξε ο Γάλλος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
WRC  |  Οζιέ

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Το εξωτικό BMW i8 Roadster

Το εξωτικό BMW i8 Roadster

Αποτελεί ένα από τα πλέον ξεχωριστά αυτοκίνητα της δεκαετίας που διανύουμε
24sports team
 |  AUTO