ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα BMW M3

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Η M3 είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά σπορ μοντέλα της BMW και για αυτό, η φίρμα δεν πρέπει να αλλοιώσει το χαρακτήρα της στη νέα της γενιά.

Η νέα BMW Σειρά 3 έχει ήδη παρουσιαστεί και δεν θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή της και η κορυφαία M3. Πλέον όμως, οι απαιτήσεις των αγοραστών έχουν ανέβει και για αυτό η BMW θα προχωρήσει σε κάποιες κινήσεις που δεν έχουμε δει ξανά στο συγκεκριμένο μοντέλο. Σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό Car, θα διατίθεται ως πισωκίνητη, αλλά και με ένα εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης xDrive.

Η διαφορά των δύο εκδόσεων δεν περιορίζονται στους κινητήριους άξονες ωστόσο. Η πισωκίνητη εκδοχή θα λέγεται Pure και θα απευθύνεται στους πιο «σκληροπυρηνικούς», με εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο και μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα, ενώ η τετρακίνητη θα είναι στη φιλοσοφία της M5. Θα μπορεί δηλαδή να μετατραπεί σε πισωκίνητη, αλλά θα έχει αυτόματο σασμάν οκτώ σχέσεων και βέβαια αυξημένο βάρος.

Η διαφορά πάντως θα καλύπτεται από μια αυξημένη τιμή ισχύος κατά 20 ίππους, συγκριτικά με την Pure. Μιλώντας για ισχύ, περιμένουμε ότι η M3 θα έχει έναν τούρμπο εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα βενζίνης των 3.0 λίτρων όπως και σήμερα, αλλά με περισσότερους από 450 ίππους! Αντίστοιχη πρακτική θα ακολουθηθεί και με την κουπέ M4 αργότερα. Η M3, θα διατίθεται σε έκδοση σεντάν και όχι ως κουπέ, όπως έγινε δηλαδή και στην πιο πρόσφατη γενιά της.

Πηγή: gazzetta.gr

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X