ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ντέιβιντ Κούλθαρντ: «Η Ferrari άφησε τον Φέτελ αβοήθητο»

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Ο Βρετανός υποστήριξε, ότι ο Φέτελ δεν βοηθήθηκε από τη Ferrari όσο έπρεπε, σε αντίθεση με την πλήρη υποστήριξη του Χάμιλτον από τη Mercedes.

Στο Γκραν Πρι του Μεξικού σφράγισε ο Λιούις Χάμιλτον τον πέμπτο παγκόσμιο τίτλο του στη Formula 1, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο τίτλος κρίθηκε σίγουρα από τα λάθη του Γερμανού, αλλά και από την ανεπαρκή βοήθεια της Ferrari προς το πρόσωπό του. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ, που έχει πετύχει 13 νίκες στη Formula 1 και τώρα είναι σχολιαστής στο τηλεοπτικό κανάλι Channel 4.

Ο 47χρονος Σκωτσέζος δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Daily Mail: «Έχω απλά την αίσθηση, ότι η ομάδα δεν υποστήριξε τον Φέτελ, όπως υποστηρίχθηκε ο ο Λιούις». Ο Κούλθαρντ ανέφερε, ότι στη Mercedes δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την ιεραρχία, λέγοντας ότι «πιστεύω, ότι ο Μπότας πήρε μεν τις ευκαιρίες του, όμως στη Mercedes είναι ξεκάθαρο, ότι ο Λιούις αποτελεί το Νούμερο Ένα». Αυτό είναι –σύμφωνα με τον Κούλθαρντ- απολύτως δικαιολογημένο, καθώς «όταν δυσκολεύουν τα πράγματα, ο Λιούις είναι εκείνος που νικά στους αγώνες και μπορεί να διεκδικήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Σε αντίθεση με τη Mercedes, η Scuderia έκανε εφέτος πολλά λάθη, υποστηρίζει ο πρώην πιλότος της Formula 1 και αναφέρει ένα συγκεκριμένο παράδειγμα: «Αυτό που έκανε η Ferrari στη Μόντσα, όταν επέτρεψε στον Κίμι Ραϊκόνεν να ξεκινήσει από την pole position και να αφήσει τον Φέτελ να μπει δεύτερος στο σικέιν, πράγμα που έδωσε πλεονέκτημα στον Χάμιλτον, αυτό σε φέρνει σε άμυνα». Για τον δεύτερο του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1 το 2001 τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: «Συγκεκριμένες στρατηγικές αποφάσεις ζημίωσαν τον Φέτελ. Ενας συνδυασμός από αυτές και από τα δικά του λάθη έκριναν το πρωτάθλημα». Θα διδαχθεί η Ferrari από το εφετινό της πάθημα;

Του χρόνου δεν θα υπάρχει δίπλα στον Φέτελ ο Ραϊκόνεν, αλλά ο 19χρονος Λεκλέρκ, που θεωρείται μεγάλο ταλέντο. Ο νεαρός Μονεγάσκος έχει προϊδεάσει ήδη για τη συμπεριφορά του, δηλώνοντας σε ανύποπτο χρόνο, ότι σκοπεύει να διεκδικήσει το 2019 το πρωτάθλημα, άρα δεν βλέπει τον εαυτό του στον ρόλο του νεροκουβαλητή του Γερμανού.

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X