ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Kαι η Ρώμη κατά του diesel

H Ρώμη ψάχνει τρόπους να περιορίσει την κυκολοφορία των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων

Tην πρόθεση της να απαγορευτεί η κυκλοφορία των diesel αυτοκινήτων στο σύνολο της από την ιταλική πρωτεύουσα αποκάλυψε η Virginia Raggi, δήμαρχος της Ρώμης, με την ίδια να αναφέρει στην σελίδα της σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Αν θέλουμε να επέμβουμε, πρέπει να έχουμε το κουράγιο να υιοθετήσουμε σκληρά μέτρα».

Η Αιώνια Πόλη είναι μία από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα κίνησης, ενώ έχει γίνει γνωστό ότι λόγω των πολλών εκπομπών αερίων ρύπων τα μνημεία που βρίσκονται διάσπαρτα στην πόλη βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο. Σύμφωνα μάλιστα με μια έρευνα που έγινε από το Υπουργείο Πολιτισμού πέρυσι, 3.600 μνημεία από πετρώματα και άλλα 60 από μπρούντζο κινδυνεύουν με αλλοίωση της εμφάνισης τους.

Η απαγόρευση των diesel αυτοκινήτων σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές λέγεται πως θα μειώσει σημαντικά τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής μόλυνσης γιατί αναφέρεται πως η Ρώμη δεν έχει κοντά της μεγάλες βιομηχανίες και η μόλυνση της προκύπτει κατά μεγάλο ποσοστό από τους αέριους ρύπους των αυτοκινήτων.  Εδώ και αρκετό καιρό, η Ρώμη εφαρμόζει τον πράσινο δακτύλιο ενώ απαγορεύει τα παλιά diesel όταν τα επίπεδα μόλυνσης του αέρα φτάνουν υψηλά επίπεδα, ωστόσο λέγεται ότι τα μέτρα αυτά δεν έχουν επαρκές αποτέλεσμα.

Η συζήτηση για απαγόρευση των diesel στην Ρώμη επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο λίγο μετά την απόφαση-σταθμό του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Λειψίας να δώσει το πράσινο φως στις γερμανικές πόλεις να προβούν σε απαγόρευση και περιορισμό των πετρελαιοκίνητων  αυτοκινήτων. Ήδη πάντως εδώ και λίγο καιρό ,το Μιλάνο που υποφέρει από το ίδιο πρόβλημα έχει ανακοινώσει τα σχέδια του να απαγορεύσει πλήρως το diesel μέχρι το 2030.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Το εξωτικό BMW i8 Roadster

Το εξωτικό BMW i8 Roadster

Αποτελεί ένα από τα πλέον ξεχωριστά αυτοκίνητα της δεκαετίας που διανύουμε
24sports team
 |  AUTO