ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Η τελική GT έκδοση του Morgan Aero 8

Το νέο μοντέλο θα βασιστεί πάνω σε μια πλατφόρμα από αλουμίνιο

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Η Morgan βγάζει εκτός γραμμής παραγωγή το Aero 8, ωστόσο πριν προβεί σε αυτή την κίνηση θα κατασκευάσει οκτώ τελευταίες μονάδες που θα έρθουν στην έκδοση GT.

Το νέο μοντέλο θα βασιστεί πάνω σε μια πλατφόρμα από αλουμίνιο, ωστόσο το αμάξωμα για τα μοντέλα της GT έκδοσης έχει διαφοροποιηθεί για να προσφέρει μεγαλύτερη κάθετη δύναμη, έχοντας διαφορετικής σχεδίασης μπροστινά φτερά, αλλά και ένα οπίσθιο αεροδυναμικό διαχύτη, που προέρχονται από τη αγωνιστική έκδοση GT3 που παρουσίασε η Morgan το 2009.

Η ισχύς θα προσφέρεται από τον ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα της BMW, που έχει και το Aero 8, προσφέροντας στο μοντέλο 367 ίππους, που θα επιτρέπουν στο GT να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα πριν φτάσει τα 274 χλμ./ώρα.

Να τονίσουμε πως και οι οκτώ μονάδες του Aero 8 GT είχαν ήδη πωληθεί προτού ο κατασκευαστής αποκαλύψει επίσημα το αυτοκίνητο, με το κόστος απόκτησης να φτάνει τις 120.000 λίρες (περίπου 135.000 ευρώ).

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως, όπως και το Plus 8 50th Anniversary edition ( το οποίο και αυτό παρουσιάστηκε σήμερα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης) έτσι και το Aero 8 GT θα είναι τα τελευταία μοντέλα της Morgan που θα έχουν τον V8 ατμοσφαιρικό κινητήρα της ΒΜW.

Πηγή: autotriti.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Το εξωτικό BMW i8 Roadster

Το εξωτικό BMW i8 Roadster

Αποτελεί ένα από τα πλέον ξεχωριστά αυτοκίνητα της δεκαετίας που διανύουμε
24sports team
 |  AUTO