ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Η Μercedes ετοιμάζει θυγατρική ομάδα για τη Formula 1

Oι Γερμανοί σχεδιάζουν να μιμηθούν το παράδειγμα των Ferrari και Red Bull και να συμμετέχουν στη Formula 1 με μία ακόμη ομάδα, πιθανότατα με τα λογότυπα της AMG.

«Εξυπνη» χαρακτήρισε ο Τότο Βολφ την κίνηση της Ferrari, να δημιουργήσει έμμεσα μία δεύτερη εργοστασιακή ομάδα με τα λογότυπα της Alfa Romeo σε συνεργασία με την ελβετική Sauber. Όπως τόνισε ο διευθυντής της ομάδας της Mercedes, «αυτή η συνένωση θα μπορούσε να αποδειχθεί επικίνδυνη για εμάς», εκτιμώντας ότι η κόκκινη ομάδα θα έχει στο μέλλον μία επιπρόσθετη δυνατότητα εξέλιξης των κινητήρων της και καθιέρωσης των νεαρών πιλότων της στη Formula 1. Εξάλλου, η συμμετοχή της Alfa Romeo στη Formula 1 αναμένεται, ότι θα δώσει μεγάλη ώθηση στις πωλήσεις των μοντέλων παραγωγής της ιταλικής μάρκας.

Γιαυτό σχεδιάζουν και τα ‘’Ασημί Βέλη’’ να κάνουν κάτι ανάλογο, όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια και με τις Red Bull και Toro Rosso. Ο Βολφ δήλωσε, ότι σκέφτονται όντως αυτό το ενδεχόμενο, τόνισε όμως ότι «υπάρχουν συζητήσεις, όμως δεν έχουμε κάνει κάτι συγκεκριμένο μέχρι τώρα». Σύμφωνα με το Νούμερο 1 της ομάδας της Mercedes, η δημιουργία ενός B- Team κρύβει μέσα της και κινδύνους, όπως π.χ. την επιβάρυνση των μηχανικών με επιπρόσθετες εργασίες, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα και να κοστίσουν τελικά στους Γερμανούς τον τίτλο.

Ferrari και Mercedes ακολουθούν δύο εντελώς διαφορετικά μοντέλα συνεργασίας με άλλες ομάδες. Η Scuderia συνεργάζεται στενά και σε πολλά επίπεδα εξέλιξης και δοκιμών με τις Sauber και Haas, όμως η Mercedes διατηρεί με τους πελάτες της Force India και Williams χαλαρές σχέσεις και περιορίζεται στον ρόλο του προμηθευτή κινητήρων. Αυτό σημαίνει λιγότερα έξοδα και κόστη, στερεί όμως από τη Mercedes πρόσθετες δυνατότητες εξέλιξης και πειραματισμού. Ταυτόχρονα κλείνει ο δρόμος προς τη Formula 1 για ταλαντούχους νεαρούς οδηγούς της Mercedes, όπως ο Πασκάλ Βερλάιν, που δεν θα βρει εφέτος θέση σε κάποια ομάδα, ενώ η Ferrari βόλεψε τον Τσαρλς Λεκλέρκ στη Sauber. Μία δεύτερη ομάδα θα έδινε λύση σε αυτό το πρόβλημα της Mercedes, καθώς θα μπορούσαν να κάνουν εκεί «το αγροτικό τους» οδηγοί, όπως ο Εστεμπάν Οκόν και ο Τζορτ Ράσελ.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά, που κυκλοφορούν φήμες για τη δημιουργία μίας θυγατρικής ομάδας της Mercedes στη Formula 1. Στο παρελθόν είχε ακουστεί, ότι οι Γερμανοί προόριζαν για αυτόν τον ρόλο τη Manor, η οποία τελικά πτώχευσε και αποσύρθηκε από τη Formula 1. Επίσης είχε ακουστεί και το όνομα της AMG. Η τελευταία εμφανίζεται αυτή τη στιγμή και ως η πλέον λογική επιλογή, ιδιαίτερα μετά την απόσυρσή της από το Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού DTM.

 Όπως και να είναι, η κίνηση του Μαρκιόνε προβλημάτισε τη Mercedes και φαίνεται, ότι θα έχουμε εξελίξεις.
 
Πηγή:gazzetta.gr

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Το εξωτικό BMW i8 Roadster

Το εξωτικό BMW i8 Roadster

Αποτελεί ένα από τα πλέον ξεχωριστά αυτοκίνητα της δεκαετίας που διανύουμε
24sports team
 |  AUTO
Αυτή είναι η νέα Porsche 911 (vid)

Αυτή είναι η νέα Porsche 911 (vid)

Υπάρχει για πρώτη φορά το σύστημα «Wet mode», που μέσω αισθητήρων ανιχνεύει το ύψος του νερού που υπάρχει στο δρόμο
24sports team
 |  AUTO