ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Η Harley-Davidson με το FXDR 114 αλλάζει τα δεδομένα!

Το νέο επιθετικό FXDR 114 με στυλ που παραπέμπει στους αγώνες dragster

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Το ολοκαίνουριο Harley-Davidson FXDR 114 συνδυάζει το άκρως επιθετικό στυλ dragster με την αιχμή της τεχνολογίας. Είναι ένα ασυμβίβαστο power cruiser που ανεβάζει τις επιδόσεις σε νέο επίπεδο και δίνει νέα δυναμική στη γκάμα της Harley-Davidson.

Συνδυάζει την ασύγκριτη ροπή του κινητήρα Milwaukee-Eight 114 με την ευρεία χρήση εξαρτημάτων από αλουμίνιο και σύνθετα υλικά, που συμβάλλουν στη μείωση του συνολικού βάρους της μοτοσυκλέτας. Το αποτέλεσμα είναι αύξηση της απόδοσης σε όλα τα επίπεδα.

Το FXDR 114 είναι το δέκατο μοντέλο της Harley-Davidson που βασίζεται στην πλατφόρμα Softail που παρουσιάστηκε το 2018. Είναι επίσης το πιο πρόσφατο μοντέλο από τη γκάμα των 100 μοτοσυκλετών υψηλής απόδοσης, που σκοπεύει να παρουσιάσει το εργοστάσιο μέχρι το 2027. Ο Ντέιβιντ Λατζ, David Latz, Product Manager της Harley-Davidson αναφέρει σχετικά: «Αυτή η μοτοσυκλέτα είναι πραγματικά απολαυστική στην οδήγηση. Το FXDR 114 περιβάλει το πολύ ανθεκτικό πλαίσιο Softail με την ισχύ του κινητήρα Milwaukee-Eight 114, με υψηλών προδιαγραφών ανάρτηση στον μπροστινό και τον πίσω τροχό, καθώς και με μια ευρεία σειρά από νέα εξαρτήματα και υλικά που συμβάλλουν στη μείωση του συνολικού βάρους.

Αυτό είναι ένα power cruiser που παρέχει μοναδική αίσθηση στην οδήγηση και κράτημα που συναρπάζει. Η εμφάνιση του FXDR 114 εκφράζει τον δυναμικό χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας και τονίζει τα προηγμένα τεχνολογικά στοιχεία που το διαφοροποιούν από τα υπόλοιπα μοντέλα Softail. Η dragster επιρροή είναι εμφανής, με το ανεστραμμένο πιρούνι, την εντυπωσιακή εισαγωγή αέρα, την εξάτμιση και την τέλεια αντίθεση μεταξύ των τροχών και της κοφτής ουράς. Φροντίσαμε όμως να προσθέσουμε και άλλα τεχνικά στοιχεία, όπως είναι το ψαλίδι αλουμινίου, τα ψηφιακά όργανα που είναι πλήρως ενσωματωμένα στα χειριστήρια του αναβάτη και η εξωτερική ρύθμιση της ανάρτησης. Αυτά τα στοιχεία τονίζουν την δυναμική αποστολή της μοτοσυκλέτας, η οποία δεν είναι μόνο η επιτάχυνση στην ευθεία, αλλά κυρίως η αυθεντική ισχύς σε κάθε στάδιο της οδήγησης.»

Το αλουμινένιο ψαλίδι του FXDR 114 προσφέρει μείωση βάρους κατά 4,6 κιλά (6.25 κιλά από 10.88 κιλά ή ελαφρύτερο κατά 43%) συγκριτικά με το ατσάλινο ψαλίδι Softail και αποτελεί το σημείο έδρασης ενός εντυπωσιακού πίσω τροχού με ελαστικό 240 χιλιοστών. Επειδή το ψαλίδι είναι μη αναρτώμενο βάρος (μάζα κάτω από την ανάρτηση) που επηρεάζει σημαντικά την απόδοση της ανάρτησης, έχει ενισχυθεί περαιτέρω με οπίσθιο ελαφρύ γεμάτο τροχό 18 ιντσών.

Ο 19 ιντσών μπροστινός σφυρήλατος τροχός αλουμινίου είναι ελαφρύς και διαθέτει πολύ λεπτές ακτίνες. Η σέλα και η ουρά του FXDR 114 στηρίζονται σε ένα υποπλαίσιο συγκολλημένων σωλήνων αλουμινίου και το τμήμα της ουράς είναι κατασκευασμένο από σύνθετα υλικά. Αυτό το τμήμα αντικαθιστά το ατσάλινο υποπλαίσιο, το ατσάλινο φτερό και τα αλουμινένια στηρίγματα του φτερού που χρησιμοποιούνται σε άλλα μοντέλα Softail και εξοικονομεί περίπου 3,17 κιλά. Το μπροστινό και το πίσω φτερό έχουν επίσης κατασκευαστεί από ελαφριά σύνθετα υλικά.

Η Harley-Davidson αλλάζει και στο μέλλον θα δούμε και άλλα επαναστατικά μοντέλα.

gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Η Alfa Romeo επέστρεψε στη F1

Η Alfa Romeo επέστρεψε στη F1

Η ιταλική εταιρεία θα συμμετέχει από φέτος αποκλειστικά με το όνομά της, αλλά το εργοστάσιό της θα παραμείνει στο Χίνβιλ ...
 |  AUTO
X