ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτοιμη για «πόλεμο ελαστικών» η Pirelli στη Formula 1

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Η ιταλική φίρμα ελαστικών που έχει μονοπώλιο στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ, τονίζει ότι είναι έτοιμη αν αποφασίσουν να βάλουν και άλλη εταιρεία στο «παιχνίδι», αλλά προειδοποιεί για τους επερχόμενους «κινδύνους».

Αυτή τη στιγμή ο μοναδικός προμηθευτής ελαστικών στη Formula 1 είναι η Pirelli. Η ιταλική εταιρεία προσφέρει πολλές επιλογές σε γόμες και σε γενικές γραμμές, όλοι είναι ευχαριστημένοι. Όμως, τονίζει πως είναι έτοιμη να ανταγωνιστεί και άλλη εταιρεία, αν η διοίκηση της Formula 1 κρίνει πως πρέπει να μπει και κάποια άλλη στο παιχνίδι.

Ο Μάριο Ιζόλα, είπε συγκεκριμένα: «Αν αποφασίσουν να γυρίσουν πίσω σε αυτό το καθεστώς, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση. Είναι μια νέα πρόκληση, αν είσαι ο μοναδικός προμηθευτής έχεις κάποιους στόχους. Παρέχεις τα ίδια ελαστικά σε όλους, με υψηλή αντοχή, διαφορετικούς στόχους. Αν υπάρχει κι άλλος κατασκευαστής, τότε αποκλειστική προτεραιότητα είναι η απόδοση και η ταχύτητα.

Η κατεύθυνση της F1 είναι να έχει έναν προμηθευτή ελαστικών. Αν οι εταιρείες είναι δύο, θα πρέπει να θυμίσουμε ότι θα ξεκινήσει ο... πόλεμος των ελαστικών, θα πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι περίοδοι δοκιμών και οι ομάδες να έχουν κι άλλα τιμ εξέλιξης, που σημαίνει περισσότερα κόστη».

Η τελευταία φορά που στη Formula 1 υπήρχαν δύο εταιρείες ελαστικών ήταν το 2006, με την Michelin και την Bridgestone. Από εκεί και πέρα υπήρχε πάντα μια εταιρεία και από το 2011 έως και σήμερα, η Pirelli παίζει «μπάλα» μόνη της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
F1  |  Pirelli

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Τέλος από τη Williams o Κουμπίτσα

Τέλος από τη Williams o Κουμπίτσα

Είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με την Audi ώστε να τρέξει για λογαριασμό της στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού
 |  AUTO
Hyundai 45 EV CONCEPT

Hyundai 45 EV CONCEPT

Αποκαλυπτήρια στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου 2019 της Φραγκφούρτης!
 |  AUTO
X