ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Έρχεται περιορισμός 200 εκ. δολάρια στα μπάτζετ της F1 από το 2019!

Μένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για να τεθεί σε ισχύ το budget cap

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Ένα «φρένο» στις μεγαλύτερες ομάδες, με τους τεράστιους προϋπολογισμούς, έρχεται να βάλει η Liberty Media στη Formula 1, με στόχο την αύξηση του ανταγωνισμού στο πρωτάθλημα. Το budget cap λεγόταν ότι θα ξεκινήσει να ισχύει σε μερικά χρόνια, όμως σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, θα τεθεί σε ισχύ από τον επόμενο κιόλας χρόνο! 

Όριο, σε πρώτη φάση, θα είναι τα 200 εκατομμύρια δολάρια ετησίως και μετά, θα πέφτει μέχρι και το 2023 που θα σταθεροποιηθεί στα 150 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Αυτό θα φέρει πονοκέφαλο κυρίως στις μεγαλύτερες ομάδες που έχουν να καλύψουν τεράστιους ετήσιους μισθούς, για τους οδηγούς τους αλλά και τα υπόλοιπα στελέχη, ενώ τα κόστη εξέλιξης θα «συρρικνωθούν». 

Ακόμη μένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για να τεθεί σε ισχύ το budget cap, όπως για παράδειγμα οι ποινές που θα επιβάλλονται στις ομάδες που θα το ξεπερνούν. Μάλιστα η διοίκηση της F1 είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να το θέσει σε ισχύ, το 2009 συγκεκριμένα, όμως οι μεγάλες ομάδες αντέδρασαν και η Ferrari με τη Red Bull απείλησαν ότι θα εγκαταλείψουν το πρωτάθλημα, αν προχωρούσε η ιδέα. 

gazzetta.gr

 
 

Η Κλερ Γουίλιαμς, δήλωσε εκ μέρους της ομάδας της Williams: «Η πρόκληση που καλούμαστε μερικοί από εμάς να αντιμετωπίσουμε, λόγω των καταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί στο σπορ τα τελευταία χρόνια είναι τεράστια. Είναι απίστευτα δύσκολο για ομάδες σαν τη δική μας και δεν θα έπρεπε να υπάρχει υποτίμηση για το πόσο σημαντικοί είναι οι νέοι κανονισμοί. Μπορούν να έχουν μεγάλη επιρροή στην επιβίωση ομάδων όπως και η δική μας». 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Formula 1  |  Auto

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X