ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

BMW M και MotoGP, μια «κολόνια» που κρατά 20 χρόνια

Τα Safety Cars του MotoGP παραδοσιακά είναι BMW M και αυτή η «συνήθεια» δεν θα αλλάξει ούτε και τη σεζόν του 2019.

Από το 1999, η BMW προμηθεύει το MotoGP με αυτοκίνητα ασφαλείας, από τη σειρά M. Έχουμε δει διάφορα μοντέλα της κάθε χρόνο, να βάζουν τη «στολή» τους και να παίζουν κομβικό ρόλο στους αγώνες, με μοντέλα όπως η M4, η M2, η Σειρά 1 M Coupe, αλλά και την M3 στο παρελθόν ή τη Z4 M Coupe.

Η γερμανική μάρκα μας έφτιαξε ένα σύντομο βίντεο μέσα στο οποίο παρουσιάζονται διάφορα αυτοκίνητά της, που μεριμνούσαν για την ασφάλεια στο κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσικλετών χωρίς ακόμη να μας αποκαλύπτει ποιο θα είναι το Safety Car του 2019.

Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει από τη νέα χρονιά, αν και «ακούγεται» ότι το νέο θηρίο της BMW M, η νέα M5 με τον τούρμπο V8 κινητήρα των 4.4 λίτρων, τους 600 ίππους και τη σοφιστικέ τετρακίνηση, θα είναι «ο εκλεκτός». Θυμίζουμε ότι η παροχή των Safety Cars δεν είναι η μόνη εμπλοκή της BMW στο MotoGP. Κάθε χρόνο, ο αναβάτης με τις περισσότερες pole positions κερδίζει και από ένα M μοντέλο της φίρμας, με τον Μαρκ Μάρκεθ να είναι εκείνος που έχει... σπάσει ρεκόρ τα τελευταία χρόνια και τις κερδίζει.

Πηγή: gazzetta.gr

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X