ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ατέλειωτο drift στο Νίρμπουργκρινγκ με μια Ford Mustang RTR (vid)

Ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να κάνει έναν πλήρη γύρο στο Νίρμπουργκρινγκ με το... πλάι είναι ο Βον Γκίτιν Jr

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Οι περισσότεροι που οδηγούν στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ στη Γερμανία το κάνουν για την εμπειρία, άλλοι προσπαθούν να «γράψουν» καλούς χρόνους και μερικοί κατασκευαστές κοντράρονται συνεχώς για το ποιος έχει γρηγορότερο αυτοκίνητο εκεί σε γενικό βαθμό ή ανά κατηγορία. Όμως η προσπάθεια του Βον Γκίτιν Jr ήταν αρκετά διαφορετική καθώς δεν ήθελε να κάνει τίποτα από τα παραπάνω.

Βασικός στόχος του ήταν να περάσει καλά με την αγωνιστική Ford Mustang RTR του και στη συνέχεια, να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που καταφέρνει να κάνει έναν πλήρη γύρο της πίστας (20,8 χλμ) ντριφτάροντας! Να σημειώσουμε ότι μιλάμε για έναν επαγγελματία οδηγό drift που αγωνίζεται στο Formula Drift και... μάλλον έχει μια εμπειρία σε αυτού του είδους την οδήγηση.

Μπορεί να μην ανακοίνωσαν το χρόνο που χρειάστηκε η Mustang για έναν πλήρη γύρο, όμως είπαν ότι άλλαξαν τρεις φορές πίσω ελαστικά καθώς ο V8 κινητήρας των 5.0 λίτρων με τον κομπρέσορα και τους 900 ίππους, τα έκαιγαν σαν τσιγαρόχαρτα.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο Γκίτιν κατάφερε να αναπτύξει ταχύτητα έως και 240 χλμ./ώρα, πάντα πηγαίνοντας με το πλάι! «Ήταν μια φοβερή πρόκληση, να ντριφτάρω στο Νίρμπουργκρινγκ. Πολλοί έλεγαν ότι δεν είναι εφικτό, δεν γίνεται να το κάνεις χωρίς να τρακάρεις. Κάτι μου έλεγε όμως να το κάνω για να το διαπιστώσω. Δεν ήξερα την πίστα όσο καλά νόμιζα, αλλάζουν όλα σε αυτή την ταχύτητα με το πλάι» είπε μετά το κατόρθωμά του.

gazzetta.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X