ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

675 κιλά η κάθετη δύναμη τoυ Project-One

Πόσα κιλά κάθετης δύναμης παράγει άραγε το Project One υπεραυτοκίνητο της Mercedes; Δείτε τι αποκάλυψε το αφεντικό της AMG

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν τα πρώτα στοιχεία γύρω την ποσότητα της κάθετης δύναμης που παράγει το Project-One υπεραυτοκίνητο της Mercedes-Benz αλλά και κάποια άλλα χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Το αφεντικό της AMG, κ. Tobias Moers δήλωσε ότι η κάθετη δύναμη που θα παράγεται «θα είναι περίπου το μισό βάρους του αυτοκινήτου» με τον ίδιο να αναφέρει ότι το συνολικό του βάρος υπολογίζεται στα 1300 με 1400 κιλά. Αυτό σημαίνει πως η κάθετη δύναμη θα είναι γύρω στα 675 κιλά, που μπορεί να είναι αρκετά λιγότερα από τα 800 κιλά που υπόσχεται η McLaren για το νέο Senna αλλά ο αριθμός παραμένει εντυπωσιακός, αν σκεφτεί κανείς ότι το Project One δεν έχει τόση μεγάλη πίσω αεροτομή.

Επιπλέον, ο Moers ανέφερε ότι το Project One θα μπορεί να «χαμηλώνει» σε συνθήκες πίστες, παράγοντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη ιπποδύναμη ενώ σημείωσε πως η απόδοση του μοντέλου ίσως είναι κάτι παραπάνω από 1.000 ίππους. Δεν παρέλειψε ακόμα να κλείσει το μάτι στους κατοίκους του Dubai που θέλουν να αγοράσουν το Project One, λέγοντας ότι θα μπορεί να κινείται στην χώρα τους χωρίς να υπερθερμαίνεται το μηχανικό του σύνολο. Περί μοτέρ ο λόγος, αποκαλύφθηκε ότι η ομάδα F1 της Mercedes θα έχει συμβουλευτικό ρόλο στην κατασκευή του και ότι θα παραχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με το κιβώτιο ταχυτήτων του.

Το Project Οne βλέπει τα πρώτα 200 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6 δλ. όπως ισχυρίζεται η γερμανική φίρμα, ενώ η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα. Yπενθυμίζουμε πως η Mercedes- AMG Project One θα παραχθεί σε μόλις 275 μονάδες, πολλές εκ των οποίων έχουν ήδη προπωληθεί, ενώ το πρώτο θα παραδοθεί στον τυχερό κάτοχό του φέτος.

Πηγή: autotriti.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Project One  |  Mercedes  |  AMG

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X