ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λευκωσία: Ο Αλέξανδρος απέδρασε από ένα γυναικείο σώμα

Εξομολόγηση που συγκλονίζει

Διαβάστε τα όσα δήλωσε στην συνέντευξη που έδωσε στο 24news και την Αφροδίτη Δερματά

Η Άντρη ήταν ένα αγόρι εγκλωβισμένο σε ένα γυναικείο σώμα. Μέχρι να καταφέρει να δραπετεύσει πέρασε πολλά, πολέμησε δαίμονες, ανθρώπους, δικούς του και ξένους, μα περισσότερο πολέμησε με τον ίδιο του τον εαυτό που έκανε μια δική του, ιδιαίτερη επανάσταση. Τελικά βγήκε νικητής. Το παν σε αυτή τη μάχη είναι να καταφέρεις πρώτα να αποδεχτείς εσύ τον εαυτό σου και μετά να σε αποδεχτούν οι υπόλοιποι. Η Άντρη λοιπόν αποδέχτηκε τον Αλέξανδρο που κρυβόταν μέσα της και τον βοήθησε με κάθε τρόπο να βγει από την φυλακή του.

Ο Αλέξανδρος είναι διεμφυλικός

Τα διεμφυλικά άτομα μπορεί να μην έχουν καμία βιολογική αναντιστοιχία, αλλά νιώθουν βαθιά μέσα τους ότι ανήκουν στο άλλο φύλο. Συχνά τα διεμφυλικά άτομα νιώθουν από πάρα πολύ μικρή ηλικία (2-3 χρονών) ότι ανήκουν στο άλλο φύλο και δυσανασχετούν σφόδρα με το πώς τα αντιλαμβάνεται ο περίγυρός τους. Το σώμα τους δεν αντιστοιχεί στον τρόπο που βλέπουν τον εαυτό τους. Πολλά από αυτά αναγκάζονται να καταπνίξουν αυτά τα συναισθήματα, λόγω της εντονότατης απαξίωσης που εισπράττουν, και κατορθώνουν να τα αποδεχτούν και να τα εκφράσουν σε μεγαλύτερη ηλικία.


Εμείς συναντήσαμε τον Αλέξανδρο (ψευδώνυμο) και μας μίλησε για την «απόδραση του».


- Πότε κατάλαβες ότι είσαι ένα αγόρι εγκλωβισμένο σε ένα κοριτσίστικο σώμα;
Οι επιστήμονες λένε πως ένα παιδί αντιλαμβάνεται το φύλο του από την ηλικία των τριών με πέντε χρονών εντούτοις τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Μπορεί να αντιλαμβάνεσαι πιο είναι το φύλο σου ωστόσο συνειδητά αυτή η διαδικασία γίνεται πολύ αργά.  Στην ηλικία των επτά θυμάμαι τον εαυτό μου να ενδιαφέρεται περισσότερο για δραστηριότητες του αντίθετου φύλου. Δηλαδή μου άρεσε πολύ το ποδόσφαιρο, να παίζω με άλλα αγόρια, να παρατηρώ πως συμπεριφέρονται, ήθελα να δοκιμάζω ρούχα του πατέρα μου, κουστούμια κλπ. Απολάμβανα να τα ζω όλα αυτά, δεν ένιωθα πως κάτι δεν πάει καλά.

Με τα κορίτσια δεν είχα ιδιαίτερες σχέσεις ήμουν λίγο ντροπαλός απέναντι τους, αλλά μου άρεσε η παρέα τους. Άρχισα να αντιλαμβάνομαι πως κάτι πάει λάθος όταν ένιωθα ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ένα κορίτσι από το σχολείο μου. Όταν τελείωνε το σχολείο και πήγαινα στο σπίτι μου, έφτιαχνα σενάρια πως είμαι αγόρι και της ζητώ να κάνουμε δεσμό κλπ. Έτσι έβλεπα τον εαυτό μου όταν ήμουν μόνος μου ωστόσο στο σχολείο δεν άφηνα να καταλάβει κανείς τίποτα. Μεγαλώνοντας άρχισα να δυσκολεύομαι αρκετά στις διαπροσωπικές και κοινωνικές μου σχέσεις. Το σώμα άλλαζε, έπαιρνε μια μορφή που δεν αναγνώριζα, δεν ένιωθα να είναι δικιά μου. Επίσης η φαντασία μου άρχισε να αποδυναμώνεται, άλλο να είσαι παιδί και άλλο να μπαίνεις στην εφηβεία και να ενηλικιώνεσαι. Στην ηλικία των δεκαοχτώ χρονών και αφού ερωτεύτηκα πραγματικά για πρώτη φορά, ένιωσα πως κάτι πάει εντελώς λάθος. Μετά αφού έψαξα περισσότερο το θέμα και είδα ότι δεν συμβαίνει μόνο σε μένα, κατάλαβα πως βρίσκομαι εγκλωβισμένος σε ένα κοριτσίστικο σώμα.

-Το είπες στην οικογένεια σου; Αν ναι ποιά ήταν η αντίδραση τους
Ναι το είπα στην οικογένεια μου, πρώτα στην μητέρα μου και μετά στον πατέρα μου. Ο πατέρας μου ήταν πιο δεκτικός προς εμένα αλλά και το θέμα. Είχε καταλάβει στο περίπου τι ακριβώς συμβαίνει, μίλησε με κάποιον ειδικό και ενημερώθηκε. Από την άλλη η μητέρα μου, δεν ήταν πρόθυμη να καταλάβει αλλά ούτε και να το δεχθεί. Με τον πατέρα μου μιλάω περισσότερο γι’ αυτό, με στηρίζει όσο μπορεί.

-Πόσο δύσκολο είναι για ένα παιδί στην εφηβεία να είναι διεμφυλικό
Είναι αρκετά δύσκολο. Περνάς από διάφορες φάσεις αποδοχής. Αρχικά νιώθεις πως είσαι τρελός, ειδικότερα τότε που δεν υπήρχε τόση ενημέρωση ή το internet για να μάθεις περισσότερα και να γνωρίσεις άτομα που νιώθουν σαν και εσένα, θεωρείς τον εαυτό σου πραγματικά τρελό. Υπάρχει φόβος, μοναξιά και δεν ξέρεις σε ποιον να μιλήσεις. Αν σε απαρνηθούν; Αν σε εγκαταλείψουν; Είναι δύσκολο να νιώθεις διαφορετικός μέσα σε τόσο κόσμο που απλά υπάρχει και ζει χωρίς να διαφέρει.


Θες να γίνεις σαν και αυτούς, να αλλάξεις όσα νιώθεις, μα δεν γίνεται... Μετά σκέφτεσαι μήπως είμαι ομοφυλόφιλος; Μα ούτε και αυτό είναι. Υπάρχει μεγάλη διαφορά το να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος με το να είσαι διεμφυλικός. Ο ομοφυλόφιλος αποδέχεται το φύλο του, την ταυτότητα του, ο διεμφυλικός όχι. Πραγματικά είναι τόσο δύσκολο. Ένας έφηβος γενικότερα χρειάζεται αγάπη, στήριξη, αποδοχή, πόσο μάλλον ένας διεμφυλικός έφηβος που πραγματικά φοβάται τόσο πολύ την απομόνωση. Ο ρόλος της οικογένειας σε αυτή την περίπτωση είναι καταλυτικός . Γι’ αυτό να στηρίζεται τα παιδιά σας, να ακούτε τι θέλουν να σας πουν και να τα ρωτάτε, μην φοβάστε να τα ρωτάτε τι νιώθουν, τι επιθυμούν. Η στήριξη σας θα τα προστατεύσει από πολλά, η αγάπη σας θα τα βοηθήσει να αποδεχτούν τον εαυτό τους και να μην νιώθουν τέρατα. Όσο δύσκολο είναι να αποδεχτείτε τα παιδιά σας, άλλο τόσο είναι δύσκολο γι' αυτά να το αντιμετωπίσουν όλο αυτό.

-Ποια ειναι η διαδικασία για να επαναπροσδιορισμού του φύλου; Ποιο είναι το κόστος

Η διαδικασία δεν είναι απλή και αλλάζει από χώρα σε χώρα. Αλλά γενικότερα το άτομο αρχικά πάει σε κάποιον ειδικό, τον βοηθάει σε διάφορα θέματα που τον απασχολούν και αργότερα δίνεται ένα χαρτί που του επιτρέπει να προχωρήσει στις διαδικασίες. Ξεκινά η ορμονοθεραπεία για περίπου ένα χρόνο, η οποία δεν κοστίζει πολλά, είτε αγοράζεις από φαρμακείο και χορηγείς τις ενέσεις, είτε στις χορηγούν σε κρατικό νοσοκομείο. Αργότερα γίνεται η μαστεκτομή η οποία γίνεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο και στοιχίζει γύρω στις 5000 ευρώ. Στην συνέχεια γίνεται η υστερεκτομή, η οποία στοιχίζει γύρω στις 3000 ευρώ και γίνεται και πάλι σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Υπάρχουν φυσικά και τα αντίστοιχα για το αντίθετο φύλο που θέλει να προχωρήσει σε επαναπροσδιορισμό του φύλου του.


Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει νομοθεσία να καλύπτει τα δικαιώματα των διεμφυλικών ούτε και νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου. Δηλαδή να μπορούν να αλλάζουν την ταυτότητα τους και να είναι νομικά κατοχυρωμένη. Με λίγα λόγια στερούνται τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X