Αλλάζει όνομα το Κύπελλο UEFA


Αλλάζει όνομα το Κύπελλο UEFA

Δευτέρα, 07.07.2008  23:44



Το ενδεχόμενο να μετονομάσει το Κύπελλο UEFA σε UEFA Europa League εξετάσει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Το σχέδιο αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της νέας Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, στον οργανισμό του οποίου παρουσιάστηκε σήμερα η σχετική πρόταση.

«Η ελπίδα είναι ότι ένα φρεσκάρισμα στο όνομα και το σήμα μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων, τα οποία έχουμε δει στο Κύπελλο UEFA στο παρελθόν» τόνισε ο παλαίμαχος Γερμανός διεθνής, σε συνέντευξη Τύπου στο «αρχηγείο» της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας στη Νιόν, και συνέχισε: «Υπάρχει μια γενική εντύπωση πως (το Κύπελλο UEFA) έχει γίνει μια δεύτερης κλάσης διοργάνωση και ότι θα πρέπει να επιστρέψουμε στο πώς ήταν 10 ή 15 χρόνια πριν.»

Πηγή από την UEFA επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters ότι η εκτελεστική επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας θα ψηφίσει για την αλλαγή ονόματος στη συνεδρίαση που θα λάβει χώρα στο Μπορντό στα τέλη Σεπτεμβρίου. Το εν λόγω στέλεχος τόνισε ότι το νέο όνομα έχει στόχο να αντανακλά καλύτερα στο νέο σύστημα της φάσης των ομίλων, το οποίο θα χρησιμοποιείται στη διοργάνωση από την αγωνιστική περίοδο 2009-10, σε μια ευθεία αντιγραφή του -πιο επιτυχημένου- Τσάμπιονς Λιγκ.


ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΥΣΗΜΟ
Λεμεσός | Κύπρος
T: +357 25 878180
F: +357 25 878181

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, σχόλια, εισηγήσεις ή διαφήμιση στο 24sports.com.cy παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα πιο πάνω τηλέφωνα.

Developed by: Dynamic Works | Powered by: EasyConsole

© 24sports 2008